2 connect Business

ALTCON Equipment BV handelt in asfalteermachines: “De Duitse wegenbouwmarkt biedt veel potentie”
Rafael Sharipov, directeur van Altcon Equipment BV, is tevreden. Hij zette in mei 2014 de stap naar de Duitse markt en verhuurt nu met succes asfalteermachines aan Duitse bouwondernemingen. De oprichting van dochteronderneming ALTCON Mietpark GmbH is een juiste keuze gebleken. “De toekomstplannen van het Duitse ministerie van Verkeer en Digitale Infrastructuur biedt ons genoeg kansen voor de verdere ontwikkeling van onze activiteiten in Duitsland.”
more meer
Coenen Yachts and Boats GmbH uit Kleve: Leveranciers uit Nederland, klanten van over de hele wereld
Article
Als fervente zeilers maakten Thomas Coenen en Peter Ringswandl 15 jaar geleden van hun hobby hun beroep en richtten de scheepswerf Coenen Yachts and Boats op. Tegenwoordig vervaardigen ze recreatie- en werkboten van aluminium die wereldwijd aftrek vinden. Metalen, roeronderdelen en andere scheepsproducten krijgen de scheepsbouwers aangeleverd van hun Nederlandse collega’s: “Nederlanders hebben in de maritieme sector simpelweg een streepje voor.”
more meer
ABS Safety: Gat in de markt aan de andere kant van de grens
Het begon allemaal thuis in de kelder. Toen Ludwig en Ingrid Beckers in 2003 in Kevelaer de firma ABS oprichtten, konden ze nog niet vermoeden dat ze tien jaar later tot de belangrijkste aanbieders van aanlijn- en valbeveiligingssystemen in Duitsland zouden behoren. De beveiligingssystemen van het bedrijf, dat inmiddels ABS Safety GmbH heet en gevestigd is vlakbij de grens in Kevelaer, worden in heel Duitsland toegepast. In de Allianz-Arena in München, de Airbushallen in Hamburg, de Mercedes Benz-fabriek in Sindelfingen of de beurshal in Keulen: ABS Safety zorgt ervoor dat mensen op gevaarlijke hoogtes tegen valgevaar worden beschermd.
more meer
Kruijsen Foto Design uit Ottersum: fotografie zonder grenzen
Article
Al zeven jaar woont Gerard Kruijsen met zijn Duitse vrouw in Kleve, de gemeenschappelijke fotostudio is echter gevestigd in het Nederlandse Ottersum. Terwijl Lilo Kruijsen zich gespecialiseerd heeft in fotobewerking, houdt haar man zich als fotograaf, naast portretten en trouwreportages, vooral bezig met industrie- en architectuurfotografie. Sinds kort maken ook 360°-foto´s deel uit van het portfolio van Kruijsen Foto Design. 60 procent van de opdrachten komt momenteel uit de regio Niederrhein, het tweede vaderland van het echtpaar.
more meer
Verbeek Immobilien uit Nijmegen: verhuisdrift in de grensregio
Article

Coert van de Sanden

Verbeek Immobilien is sinds 2002 als makelaar actief op de Duitse woningmarkt. De zelfstandige zustermaatschappij van de Nederlandse makelaardij Verbeek verkoopt voornamelijk panden in de omgeving van Kleve. Tien jaar geleden vooral aan Nederlanders, maar sinds de economische crisis zijn de kopers meestal Duits. Directeur Coert van de Sanden van Verbeek Immobilien vertelt over het hoe en waarom.
more meer

Archief