2 connect Business

Gids ‘Zakendoen in Zuid-Duitsland’
Voor Nederlandse ondernemers die zaken doen in Zuid-Duitsland, of dit van plan zijn, is er nu een handige gids getiteld ‘Zakendoen in Zuid-Duitsland’. De gids biedt informatie en tips over de belangrijkste sectoren in Zuid-Duitsland.
more meer
Zakendoen met Duitsers (part 1)
Informatie over het beeld van Nederlanders vanuit Duits perspectief, begroeting, punctualiteit, dresscode, humor alsmede openhartigheid en privacy.
more meer
Zakendoen met Duitsers (part 2)
Hier vindt u informatie over de Duitse bedrijfscultuur en -communicatie, hiërarchieën en Duitse idealen. Elkaar leren kennen betekent misverstanden en verstrekkende gevolgen te voorkomen.
more meer
Zakendoen met Duitsers (part 3)
Het is voor Nederlanders vaak riskant om zich blind te staren op de vele overeenkomsten met de oosterburen. Ondanks de geografische nabijheid verschilt de Nederlandse en Duitse handelsmentaliteit op het gebied van uitingsvormen, handelscultuur en voorschriften. In de reeks “Het handelsverkeer” krijgt u informatie over handelstaal, het voorbereiden van een zakelijke ontmoeting, onderhandelingen, de noodzaak om zich aan afspraken te houden, het belang van de kwaliteit van uw dienstverlening of product en de aanpassing aan de handelsgebruiken in Duitsland.
more meer