2 connect Business

Communicatie met burgers belangrijk voor economie in NRW
De Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen verandert. De ‘Energiewende’, de digitalisering van de industrie, de uitbouw van het wegennet: al deze processen hebben invloed op het leven van burgers. Planologen en investeerders worden daarbij steeds vaker geconfronteerd met de wens van de burger om bij de plannen te worden betrokken en vroegtijdig van de nieuwe ontwikkelingen op de hoogte te worden gesteld. Op het economisch congres ‘Veränderung – Gefahr oder Chance? Wirtschaftliche Entwicklung im Brennglas der Öffentlichkeit’ werd op 18 september 2014 door 250 experts op het gebied van economie, politiek, bestuur en maatschappij gediscussieerd over de vraag hoe de dialoog met de burger aangegaan kan worden.
more meer
Duitsers maken meeste overuren van Europa
Met het arbeidsethos van onze oosterburen is het goed gesteld. Onderzoek in opdracht van de Europese Unie laat zien dat Duitsers gemiddeld 3 overuren per week maken. Daarmee zijn ze de hardste werkers van Europa. Volgens deskundigen heeft dit echter niets te maken met de Duitse deugden. De oorzaak van de werklust moet vooral gezocht worden in de arbeidsvoorwaarden die in Duitsland van kracht zijn.
more meer
Duitsland wil wereldkampioen innovatie worden
Duitsland is na het winnen van het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië nog steeds op jacht naar titels. Op het gebied van nieuwe producten en dienstverleningen willen onze oosterburen ook de beste worden. Tenminste, als het aan de Duitse regering in Berlijn ligt.
more meer
Duitse werknemers hoeven in crisistijd niet te vrezen voor hun baan
Volgens inschatting van arbeidsmarktonderzoekers hoeven werknemers in Duitsland voorlopig niet voor hun baan te vrezen. Het instituut voor arbeidsmarkt- en beroepsonderzoek in Neurenberg (IAB) concludeert dit op basis van een enquête die het heeft afgenomen onder 156 directeuren van Duitse uitzendbureaus.
more meer
Bondsrepubliek voor het eerst sinds 1991 uit rode cijfers
Het ‘statistische Bundesamt’, de Duitse tegenhanger van het CBS, heeft onlangs laten weten dat de Duitse staat in het eerste halfjaar een overschot van 16,1 miljard op de rijksbegroting heeft. Dat komt overeen met 1,1 % van het bruto binnenlands product (BBP). Al het derde jaar op rij slaagt de Bondsrepubliek erin om meer geld te ontvangen dan uit te geven.
more meer

Archief