2 connect Business

2 connect Business » Landeninformatie Duitsland » Nieuws uit de branche
Kritiek op Duits minimumloon voor buitenlandse vervoerders
Duitsland kent sinds 1 januari 2015 een wettelijk minimumloon. Dit minimumloon geldt ook voor buitenlandse vervoerders die met hun vrachtwagens door Duitsland rijden. De Europese Commissie vermoedt dat Duitsland hiermee de Europese regelgeving schendt en stelt een onderzoek in.
more meer
AHA24x7.com: nieuw online platform over Nederlands-Duitse samenwerking
Article
Sinds kort bestaat er een nieuw, onafhankelijk platform voor professionals die zich bezighouden met Nederlands-Duitse samenwerking: AHA24x7.com. De website bevat nieuws, bijeenkomsten, een bedrijven directory, een vacaturebank en blogs. Ook is er een AHA24x7.com online nieuwsbrief en een Facebook-pagina. Dit allemaal met een zeer gerichte focus op economische, culturele, toeristische en wetenschappelijke activiteiten tussen Nederland en Duitsland. De site profileert zich als hét centrale meetingpoint voor de Nederlands-Duitse community om informatie en nieuws te delen en te publiceren. AHA24x7.com richt zich specifiek op bedrijven, (toeristische) organisaties, onderwijsinstellingen en overheden die contacten willen leggen, banden willen versterken en zaken (willen) doen vanuit Nederland naar Duitsland en v.v.
more meer
E-commerce is booming business in Duitsland
Wie een webshop in Nederland heeft, doet er goed aan om ook naar de verkoopmogelijkheden in Duitsland te gaan kijken. De Duitse online markt heeft veel potentieel, en is het afgelopen jaar 2,5 keer sneller gegroeid dan de Nederlandse online markt. Dit zegt Eva Göbel van Dexport, specialist in online marketing in Duitsland, in een interview met Twinkle.
more meer
Lage Duitse grondprijs lokt Nederlandse bedrijven
Steeds meer Nederlandse bedrijven verplaatsen hun productie net over de grens naar Duitsland. De belangrijkste reden? De grondprijs is in Duitsland een stuk lager dan in Nederland.
more meer
Zorgsector in NRW moet profiteren van moderne technologie uit ICT
De inzet van moderne informatie- en communicatietechnieken in de zorgsector kan de kwaliteit van de zorg verbeteren en zowel het verplegende personeel als familieleden zorg uit handen nemen. Dat verklaarde de minister van Volksgezondheid van Noordrijn-Westfalen, Barbara Steffens, bij de opening van het congres ‘IT-Trends Medizin/Health Telematics 2014’ dat op 17 september 2014 plaatsvond in het ‘Zentrum für Telematik und Telemedizin’ in Essen.
more meer

Archief