2 connect Business

2 connect Business » Over het project » Projectactiviteiten
Het project ‘2 connect Business‘ is ten einde, hoe nu verder?: “Meer middelen voor de grensregio“
Article
Gedurende de driejarige looptijd van het INTERREG IV A-project 2 connect Business hebben meer dan 50 bedrijven een subsidie voor de stap naar het buurland ontvangen, kregen circa 750 ondernemers gratis advies en kwamen meer dan 2.200 deelnemers uit Nederland en Duitsland met elkaar in contact tijdens diverse bijeenkomsten. Hiermee werd een stabiele basis gelegd voor de duurzame versterking van de Duits-Nederlandse economische betrekkingen in de regio. De wil en de mogelijkheden zijn in ieder geval zeker aanwezig, zo bleek tijdens de 2 connect Business slotbijeenkomst in Duisburg op 28 november 2014.
more meer
Geïllustreerde wandkaart van de Euregio Rijn-Waal: Economische verbondenheid in beeld
Article
Het INTERREG IV A-project 2 connect Business bracht in de afgelopen drie jaar talrijke Duitse en Nederlands bedrijven bijeen en versterkte daarmee de economische kracht van de Euregio Rijn-Waal. Om het bewustzijn voor het grensoverschrijdende potentieel en de sterke punten van de regio ook op de lange termijn aan te scherpen, heeft de projectleiding een geïllustreerde wandkaart ontwikkeld. Deze werd op 28 november tijdens de slotbijeenkomst van 2 connect Business in de Mercatorhalle Duisburg gepresenteerd. Op speelse wijze worden de verschillende economische facetten van de Euregio Rijn-Waal in beeld gebracht. Communicatiebureau mediamixx tekende voor het concept, de vormgeving was in handen van de Kleefse kunstenares Maren Rombold.
more meer
Slotbijeenkomst van het project ‘2 connect Business’ in Duisburg: “Grenzeloos en duurzaam samenwerken”
Grenzeloos samenwerken: onder dit motto maakte het INTERREG IV-A-project 2 connect Business de afgelopen drie jaar de weg vrij voor talrijke Nederlands-Duitse samenwerkingsverbanden. Het project ondersteunde Nederlandse en Duitse ondernemers bij hun stap over de grens door het aanbieden van ondernemersspreekuren, workshops, bedrijfsbezoeken, kennisuitwisseling en netwerkactiviteiten. De samenwerking tussen bedrijven in de Euregio Rijn-Waal werd bovendien doelgericht met behulp van subsidies gestimuleerd. Op vrijdag 28 november 2014 vindt in de Mercatorhalle in Duisburg de slotbijeenkomst van dit b2b-project plaats. Hier worden de belangrijkste projectresultaten gepresenteerd en duurzame oplossingen voor toekomstige businessvraagstukken gezocht. Voorafgaand aan de bijeenkomst kunnen geïnteresseerden uit de energiesector om 10.00 uur deelnemen aan een Open-Mind-gesprek met EnergieAgentur.NRW en Stichting kiEMT. De organisatie is in handen van de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK).


more meer
‘2 connect Business’ blijft behulpzaam bij de stap naar Duitsland: Grensproject wegens succes verlengd
Het INTERREG IV-A project ‘2 connect Business’ wordt tot eind 2014 verlengd. Goed nieuws voor Nederlandse bedrijven uit de Euregio Rijn-Waal, die hun activiteiten naar Duitsland willen uitbreiden. Zij profiteren ook in de komende maanden van gratis advies, netwerkbijeenkomsten en subsidies. Er is per bedrijf een financiële bijdrage van maximaal 5.000 euro beschikbaar. De subsidieaanvraag moet echter snel worden ingediend, omdat de subsidiabele maatregelen uiterlijk eind oktober 2014 moeten zijn uitgevoerd.
more meer
Financiële ondersteuning voor ondernemers nog tot 31 oktober mogelijk
“2 connect Business” verleent een financiële bijdrage van maximal 5.000 € bij grensoverschrijdend zakendoen

Wilt u de Duitse markt bewerken, zo zijn in het begin veel vragen te beantwoorden:
– Hoe kan ik mijn product in Duitsland op de markt brengen?
– Welke juridische regelingen zijn in acht te nemen en hoe zit het met belastingen bij grensoverschrijdend zakendoen?
– Hoe kan ik een geschikte partner in Duitsland vinden? ezv.

Het project “2 connect Business” wil u hierbij ondersteunen. Naast een gratis, persoonlijk advies door deskundige projectpartners en informatiebijeenkomsten inclusief netwerkmogelijkheden kunt u in aanmerking komen voor een individuele financiële ondersteuning van maximal 5.000 €.

more meer

Archief