2 connect Business

2 connect Business » Nieuwsbrief » Nieuwsbrief-archief
05.07.2014 – Nieuwsbrief juli 2014

——————————————- 2 connect Business ———————————————–

——————————————————————————————————————-Geachte heer/mevrouw,

het WK voetbal in Brazilië is in volle gang. Het Nederlands elftal en ‘die Deutsche Mannschaft’ zijn nog steeds in de race en bereiden zich voor op de kwartfinale. Beide teams hebben tijdens het toernooi laten zien, dat het verstandig is om de aanval op te zoeken. Hetzelfde geldt in het bedrijfsleven. Kansen komen meestal niet vanzelf; het is de kunst om ze te creëren en te benutten. Het INTERREG IV-A project ‘2 connect Business’ geeft hiervoor een prima voorzet. Waag de stap over de grens en probeer ook eens in het buurland te ‘scoren’.

Onze ervaren experts uit beiden landen adviseren u persoonlijk bij deze stap. U profiteert van hun uitgebreide kennis en ontvangt mogelijkerwijs ook een financiële bijdrage van maximaal 5.000 euro voor uw zakelijke activiteiten in het buurland. Wij laten u snel en zonder administratieve rompslomp weten of u voor een dergelijke subsidie in aanmerking komt. Indien u recht heeft op een subsidie, helpen wij u graag bij de aanvraag. De subsidieperiode wordt nog verlengd tot eind oktober 2014. Het is dus zeker de moeite waard, om meteen met de voorbereidingen voor uw zakelijke activiteiten in het buurland van start te gaan.

U vindt meer informatie over het project op www.2connectbusiness.nl. Via Facebook, Twitter of een smartphone-app blijft u – naar wens – ook op de hoogte van het laatste nieuws en alle activiteiten.

Met vriendelijke groet,

de projectleiding van ‘2 connect Business’Newsletter juli 2014

1. Projectverlenging tot eind van het jaar
2. Groeikansen voor de Nederlandse maakindustrie in Duitsland
3. Nederlands-Duitse ondernemersspreekdag in Bocholt
4. Levensmiddelenproductie, bio-energie en watervoorziening – een succesvolle samenwerking!
5. Extra tolheffing in Duitsland
6. Regionale overheid in Kleve blijft zich inzetten voor treinverbinding Nijmegen-Kleve


——————————————————————————————————————


1. Projectverlenging tot eind van het jaar
Het INTERREG IV-A project ‘2 connect Business’ wordt verlengd. Goed nieuws voor mkb-bedrijven, die zaken doen in Duitsland of van plan zijn om dit te gaan doen. Tot eind december 2014 staan nog diverse Nederlands-Duitse ondernemersspreekdagen, individuele adviesgesprekken en informatie- en netwerkbijeenkomsten op het programma. Indien uw bedrijf gevestigd is in het Nederlandse gedeelte van de Euregio Rijn-Waal, kunt u nog steeds een subsidieaanvraag indienen. De gesubsidieerde projecten moeten eind oktober 2014 zijn afgerond. Vijftig procent van de gemaakte kosten wordt vergoed, met een maximum van 5.000 euro. Neem contact op met onze adviseur, hij/zij controleert snel en efficiënt of u voor subsidie in aanmerking komt.
2. Groeikansen voor de Nederlandse maakindustrie in Duitsland
Kennis en ervaring op het gebied van duurzame energie en moderne industriële ketensamenwerking bieden de komende jaren in Duitsland enorme groeikansen voor Nederlandse bedrijven. Dit blijkt uit een onlangs gepubliceerd rapport van het ING Economisch Bureau. Volgens de onderzoekers kunnen Nederlandse metaal-, rubber- en kunststofproducenten hun afzet in Duitsland de komende tien jaar zelfs verdubbelen.

Meer informatie: http://www.2connectbusiness.nl/base/page/show_article.php?a=1683


3. Nederlands-Duitse ondernemersspreekdag in Bocholt
Hoe zet ik de eerste stap op de Duitse markt? Waar vind ik samenwerkingspartners? En hoe ziet het fiscale en juridische stelsel eruit? Wie zijn zakelijke activiteiten naar het buurland wil uitbreiden, heeft veel vragen. De grensoverschrijdende ondernemersspreekdag in Bocholt biedt hiervoor uitkomst. Deze vindt plaats op 10 juli vanaf 10.00 uur. Hier staan experts van de Kreishandwerkerschaft Borken en de Kamer van Koophandel ondernemers te woord over zakelijke activiteiten in het buurland.

Graag vooraf een afspraak maken bij het projectbureau via telefoonnummer 0049 (0) 2871-252421.

Zie ook: http://www.2connectbusiness.nl/base/page/calendar.php#4. Levensmiddelenproductie, bio-energie en watervoorziening – een succesvolle samenwerking!

Verschillende branches, één overeenkomst: de samenwerking tussen Nederlandse en Duitse partners verloopt prima. Dit blijkt ook uit de bijeenkomsten van 2 connect Business in mei en juni. De verslagen op de projectwebsite geven in woord en beeld een indruk van de bedrijfsbezoeken bij de bio-energiecentrale van Essent in Cuijk, bij Iglo GmbH in Reken en het waterleidingbedrijf en de zuiveringsinstallatie in Bocholt.

Lees hier alle verslagen: http://www.2connectbusiness.nl/base/page/show_subcat.php?s=2515. Extra tolheffing in Duitsland
Zowel chauffeurs van lichtere vrachtwagens als buitenlandse automobilisten moeten de komende jaren tol gaan betalen in Duitsland. Vanaf 2015 betalen chauffeurs van vrachtwagens vanaf 7,5 ton op meer Duitse wegen een tolheffing. Daarnaast wil de Duitse minister van Verkeer Alexander Dobrindt over twee jaar een tolvignet voor buitenlandse automobilisten invoeren.

Meer informatie: http://www.2connectbusiness.nl/base/page/show_article.php?a=16436. Regionale overheid in Kleve blijft zich inzetten voor treinverbinding Nijmegen-Kleve
In de nieuw gekozen Kreistag (districtsraad) van Kleve wil de meerderheid zich inzetten voor een treinverbinding tussen Kleve en Nijmegen. Zolang de treinverbinding niet kan worden gereactiveerd, stellen de regionale politici voor een snelbuslijn in te richten van Emmerich via Kleve naar Nijmegen. Daarmee willen ze vooral forenzen en studenten een betere regionale verbinding bieden.7. Nieuwe best-practice voorbeelden online – inspiratie voor uw grensoverschrijdende project
De landsgrens een moeilijke hobbel? Welnee. Diverse succesverhalen op de 2 connect Business website vormen het bewijs. Met een goed idee, een slimme strategie en wat flexibiliteit kan er in het buurland heel wat op de rails worden gezet. Leest u zelf maar…

http://www.2connectbusiness.nl/base/page/show_subcat.php?s=247


———————————————————————————————————————–


http://www.2connectbusiness.nl https://www.facebook.com/2connectBusiness

Het project ‘2 connect Business’ wordt in het kader van het INTERREG IV-A progamma Deutschland-Nederland medegefinancierd door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), door de provincie Gelderland en het ministerie van Economische Zaken uit Noordrijn-Westfalen. Het wordt begeleid door het programmamanagement bij de Euregio Rijn-Waal. www.deutschland-nederland.eu

Afmelden nieuwsbrief:

http://www.2connectbusiness.nl/base/page/newsletter.php